Bij Kurve geloven we in de kracht van duurzaamheid en de verantwoordelijkheid die we hebben om onze planeet te beschermen. We erkennen dat de huidige uitdagingen op milieugebied vragen om actie en verandering. Daarom zijn we vastbesloten om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsactiviteiten en zo een positieve impact te hebben. Vorig jaar hebben we voor alle medewerkers de Kurve Klimaatconferentie georganiseerd, waarbij duurzaamheid centraal stond en een aantal mooie dromen naar voren is gekomen.

Kurve’s Duurzame Dromen
Tijdens de Kurve Klimaatconferentie hebben we vijf groepen gevormd, die elk gericht zijn op een specifiek onderwerp. Zo hebben we een groep die plannen maakt om meer collega’s op de fiets naar kantoor te krijgen en zijn er een aantal collega’s bezig met de circulariteit van onze spullen. In deze groepen werken we aan bewustwording en zetten we onze dromen om in concrete acties. Zo zijn we al gestart met de KurveSwApp – een groepsapp om spullen eenvoudig weg te geven aan collega’s – en kunnen we vanaf nu een fiets via Kurve leasen!

Andere onderwerpen zijn onze samenwerkingspartners te selecteren op hun duurzaamheidsmissie, het vergroenen van de buitenomgeving van ons kantoor en duurzaamheid echt onderdeel van ons DNA te maken.

Leerlingdonaties
Naast onze interne inzet voor duurzaamheid geloven we bij Kurve in het belang van het betrekken van de bredere gemeenschap. Daarom hebben we vorig jaar een mooie feature gelanceerd waar we erg trots op zijn: twee keer per jaar selecteren we een aantal goede doelen waarvoor we aan de slag gaan. Hierbij betrekken we leerlingen die ons leermiddel Numo gebruiken. Door te oefenen met de basisvaardigheden verdienen leerlingen virtuele muntjes: numo’s. Deze kunnen ze gebruiken om hun eigen dashboard te personaliseren middels achtergronden en gifjes, maar ze kunnen er óók voor kiezen om de muntjes te doneren.

Ieder halfjaar zijn er drie nieuwe goede doelen te vinden waaraan de leerlingen een donatie kunnen doen. Wij zetten deze donaties vervolgens om in een tastbaar geldbedrag dat naar de geselecteerde goede doelen gaat. Door leerlingen te betrekken, creëren we een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid, terwijl we tegelijkertijd belangrijke doelen en initiatieven steunen die zich inzetten voor duurzaamheid en een betere wereld.

Bekijk onze video om te zien welke mooie bedragen we het afgelopen halfjaar hebben mogen doneren namens al die leerlingen!

Basisschool in Guinee
In het geboortedorp van onze collega Mamadou in Guinee (West-Afrika) gaan veel kinderen niet naar school, want de dichtstbijzijnde school ligt te ver weg om elke dag te lopen. Daarom laat Mamadou met eigen middelen en donaties op een centrale plek een school bouwen, zodat meer kinderen de school kunnen bereiken. Een mooi plan vindt Kurve en daarom dragen wij graag een steentje bij door middel van een mooie financiële bijdrage.

Mamadou heeft een stuk grond gekocht en is hier gestart met de bouw van de school. Als alles af is, zal hij de school overdragen aan de Guineese overheid. ‘Hoe het onderwijs wordt ingericht is niet aan mij,’ vindt Mamadou, ‘de overheid zorgt ervoor dat er leerkrachten worden aangesteld om les te geven op de school. En zij bepalen zelf hoe ze hun onderwijs gaan vormgeven.’

Hoe het er nu voorstaat met de bouw van de school? Heel goed! De school staat, de lokalen zijn ingericht en de leerlingen worden inmiddels al ontvangen. En omdat nóg meer leerlingen een plekje hebben gekregen op de school dan dat in eerste instantie het plan was, is meer meubilair nodig. Kurve helpt door middel van een nieuwe donatie nogmaals mee om deze droom nog grootser te laten worden!

Positieve impact
Bij Kurve zijn we vastbesloten om duurzaamheid niet alleen een kernwaarde van ons bedrijf te maken, maar ook een integraal onderdeel van onze cultuur. Door middel van Kurve’s Duurzame Dromen en onze betrokkenheid bij goede doelen, willen we een positieve impact hebben op het milieu en op de leerlingen die met onze leermiddelen werken. We blijven nieuwsgierig, enthousiast en gedreven om voortdurend te leren en ons duurzaamheidsbeleid verder te verbeteren. Alleen samen kunnen we een betere en duurzamere toekomst creëren!