Home/Dit zijn wij

Dit zijn wij

Kurve is een levendig bedrijf waar slimme, enthousiaste en creatieve mensen werken. Net zoals leerlingen groeien in rekenen in talen, ontwikkelen wij ons elke dag in het werk dat wij doen voor Kurve.

Al 30 jaar hart voor onderwijs

Kurve bestaat al ruim 30 jaar, maar heette eerst Muiswerk Educatief. De naam Muiswerk stamt uit de jaren 90, toen we computers alleen konden aansturen met de muis en het toetsenbord. Dat past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten touchscreens hebben. Daarom gingen we op zoek naar een naam die beter past bij onze missie en bij wie wij zijn.

Kurve verwijst naar de eigen leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen en ‘innovatieve makers van online leermiddelen’ sluit aan bij wie wij zijn.

Bram en Theo leiden de organisatie. Daarbij richt Bram zich op vernieuwingen in het onderwijs, op hoe wij dat vertalen in onze leermiddelen en op ons gezicht naar buiten toe: de scholen die onze leermiddelen gebruiken. Theo houdt zich als technisch tovenaar bezig met de software-ontwikkeling van Numo, Flexi en Muiswerk online.

Achter de schermen

Kurve kent verschillende afdelingen. Op de ontwikkelafdeling werken de developers. Zij weten hoe ze techniek slim kunnen inzetten in onze leermiddelen. Daardoor oefenen leerlingen automatisch op hun eigen niveau en kunnen docenten hun leerlingen efficiënt en doelgericht verder helpen.

Een mooi platform is echter niks waard zonder ijzersterke content. Onze contentmakers kennen het onderwijs als geen ander en weten hoe ze technologie voor zich kunnen laten werken. 

Verder is er een afdeling sales die zich bezighoudt met het helpen en adviseren van docenten. Marketing zorgt ervoor dat docenten ons weten te vinden en dat klanten op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Tot slot de afdeling service en support. Als je ons belt krijg je – zonder keuzemenu! – direct iemand van deze afdeling aan de lijn en word je zo goed mogelijk geholpen.

Ben je nieuwsgierig naar wie er werken bij Kurve? Beweeg dan je muis over de foto’s.

Annelies
AnneliesHR- en financieel medewerker
Annelies brengt sfeer op kantoor en is recht voor z’n raap. Zij wordt blij van haar kinderen, Texel en chocola. Een foto op ons Facebook-kanaal? Dikke kans dat Annelies hem heeft gemaakt.
Bram
BramDirecteur innovatie & didactiek
Alles eruit halen wat er in zit. Dat is Bram! Hij ontspant tijdens het hardlopen of als hij trompet speelt. En in het weekend tref je hem met zijn gezin in de bossen of op het strand.
Sanne
SanneProduct owner & UX researcher
Sanne houdt van overzicht en structuur. In het weekend staat ze met haar zangkwartet Mix & Match in het theater of leeft ze zich uit in Krav Maga, een zelfverdedigingssport.
Mamadou
MamadouSenior software engineer
Hij is een beetje eigenwijs, maar vooral betrokken. Mamadou praat niet graag over koetjes en kalfjes, maar wél over techniek.
Vera
VeraContent engineer
Haar ervaring voor de klas komt goed van pas bij haar werk voor Kurve. In haar vrije tijd waait ze uit met haar hond Lilo of staat ze in de keuken te bakken. Daar profiteren wij van mee!
Ralph
RalphMedewerker service & support
Wie hulp nodig heeft, klopt aan bij Ralph. Hij is altijd vrolijk. Heeft hij vrij, dan staat hij op de golfbaan, rijdt op zijn motor of staat bij wedstrijden langs de lijn om zijn kinderen aan te moedigen.
Vera
VeraAdviseur
Vera zet graag een stapje extra om jou te helpen bij het werken met Numo. Ze staat graag in de keuken terwijl ze luistert naar haar favoriete muziek.
Ruben
RubenInteraction designer
Mooi en gebruiksvriendelijk gaan altijd samen bij wat Ruben maakt. Hij klimt en bouldert en ontspant met een biertje en zijn vrienden.
Marloes
MarloesEducatief hoofdredacteur
Wil je iets nieuws opzetten? Dan zit je goed bij Marloes; zij houdt wel van een uitdaging. Naast haar werk heeft zij het druk met haar drie schatjes, klarinet spelen of lekker buiten sporten.
Theo
TheoCTO & teamlead ontwikkeling
Nieuwe, slimme functies bedenken en maken vindt Theo het leukste wat er is. Hij is gek van de ruimte, quantum mechanica, AI en autonoom rijden. Theo is de oprichter van Kurve.
John
JohnSenior software engineer
Een systeem (bijvoorbeeld een lvs) met Numo koppelen is best ingewikkeld, maar John weet hoe dat moet. Wanneer zijn hoofd toe is aan ontspanning, rijdt hij in zijn elektrische bus de zon tegemoet.
Manon
ManonTeamlead service & support
Manon is nieuwsgierig en leergierig en heeft een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Even lekker weg met haar gezin? Dan stapt ze het liefst op de boot en vaart naar plaatsen waar ze nog niet eerder is geweest.
Sander
SanderAdviseur VO
Meestal is Sander op een school om te begeleiden bij de inzet van onze leermiddelen. In zijn vrije tijd loopt hij hard of wandelt hij en luistert naar muziek die het beste past bij zijn bui, van opera tot metal.
Justine
JustineDidactisch expert
Onderwijsvernieuwing en onderwijsverbetering, daar ligt haar hart. ’s Avonds op de bank haakt Justine graag. In de weekenden gaat ze met vrienden naar concerten en evenementen.
Robert Jan
Robert JanMedewerker service & support
Heeft Robert Jan een grijns op zijn gezicht? Dan heeft hij net een docent goed geholpen. In zijn vrije tijd haalt hij zijn energie uit een potje voetbal of sporten in de sportschool.
Minke
MinkeAdviseur VO
Niet ieder voor zich, maar sámen. Minke verbindt en helpt scholen en collega’s. Haar vakanties viert ze het liefste op het Griekse eiland Samos of dichter bij huis, op Texel.
Nico
NicoAdviseur nieuwe klanten
Als Nico terugkomt van een school, bruist hij van energie. Hij is apetrots op zijn twee jonge kinderen. De tijd die hij over heeft besteedt hij als bestuurslid aan een poppodium in Katwijk.
Susanne
SusanneMedewerker service & support
Als iemand energie heeft, is het Susanne wel. Wat ze over heeft richt ze op haar tegenstanders op het rugbyveld.
Jap
JapSenior software engineer
Jap houdt van structuur en efficiëntie, en zet liters koffie om in software. Buiten werktijd drinkt hij liever een biertje.
Denise
DeniseMedewerker service & support
Denise wordt blij van een volle agenda met leuke afspraken. Ze danst graag en is heel gelukkig met haar zoon, dochter en man.
Maartje
MaartjeMarketingstrateeg, trainer & redacteur
Maartje werkt als freelancer voor ons. Zo houdt ze een frisse blik en kan ze veel verschillende dingen doen. Onderwijs is de rode draad in haar werk!
Jos
JosAdviseur mbo
Dat hij in zijn werk bezig is met het verbeteren van onderwijs, geeft Jos een goed gevoel. CrossFit, volleybal en schaatsen houden hem in conditie. Hij traint nu voor de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.
Wendy
WendyMarketingmedewerker
Wendy kan haar creatieve ideeën goed kwijt in haar werk, maar ook als ze knutselt met haar kinderen. Voor Wendy’s Cakes & Candies bakt ze heerlijke taarten, koekjes en ander lekkers.
Andrea
AndreaAdviseur
Waar het gezellig is, is Andrea te vinden. Ze vertroetelt haar zoon en haar Vlaamse reuzen. Met sporten, kokkerellen en rijden in haar oldtimer vult zij haar vrije tijd.
Jaap
JaapAdviseur VO
Of het nu gaat om een potje kaarten of een docent goed op weg helpen. Jaap gaat voor de overwinning!
Arja
ArjaAdviseur
Zoek je een goed advies? Dan moet je bij Arja zijn. Het beste abonnement voor jouw school, de mooiste plekken op aarde, een huis (ver)kopen of een goed restaurant? Arja weet het allemaal!
Jij?
Jij?
Bekijk onze vacatures en misschien is dit plekje binnenkort van jou!