Dit zijn wij

Kurve is een levendig bedrijf waar slimme, enthousiaste en creatieve mensen werken. Net zoals leerlingen groeien in rekenen en talen, ontwikkelen wij ons elke dag in het werk dat wij doen voor Kurve.

Al 30 jaar hart voor onderwijs

Kurve bestaat al ruim 30 jaar, maar heette eerst Muiswerk Educatief. De naam Muiswerk stamt uit de jaren 90, toen we computers alleen konden aansturen met de muis en het toetsenbord. Dat past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten touchscreens hebben. Daarom gingen we op zoek naar een naam die beter past bij onze missie en bij wie wij zijn.

Kurve verwijst naar de eigen leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen en ‘innovatieve makers van online leermiddelen’ sluit aan bij wie wij zijn.

Bram, Rik en Jap leiden de organisatie. Daarbij richt Bram zich op vernieuwingen in het onderwijs en de vertaling hiervan in onze leermiddelen. Rik en Jap houden zich bezig met de software-ontwikkeling van onder andere het online leermiddel Numo.

Kurve Cultuur

Talentontwikkeling

Gedurende ons hele leven leren we en werken we aan onze persoonlijke groei. Werken bij Kurve is hier voor ons een onderdeel van. Omdat iedereen anders is, helpt Kurve bij het ontdekken van ieders talentpotentieel. Samenwerkend met collega’s van andere teams vergroot iedereen zijn vaardigheden. Bij Kurve draait het om leren en innoveren, zodat we onze missie nog beter kunnen vervullen. Talenten worden ontdekt bij Kurve!

Kurve’s Duurzame Dromen

Hoe draag je bij aan duurzaamheid? In vijf verschillende teams werken we aan bewustwording en gaan we van dromen naar realiteit. Laat de auto staan en pak vaker de fiets naar kantoor, leen een spannend boek van een collega in plaats van het te kopen. Hoe kunnen we onze lunch milieuvriendelijker maken en hoe gaan onze partners om met duurzaamheid en op welke wijze prikkelen zij ons met hun aanpak? We zijn altijd nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek!

Wij vieren fouten

Waar gewerkt wordt, ontstaan de mooiste dingen. Maar waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Bij ons is dat niet erg, want ons motto is: ‘van fouten maken leer je’! Omdat leren bij ons hoog in het vaandel staat, hebben we deze leermomenten zelfs een eigen plek gegeven op het ‘Wij Vieren Fouten’-bord. Dus als er een fout wordt gemaakt, zien wij het als een leermoment, vieren wij dit en prikken we het op het bord. Zo blijven we leren met en van elkaar!

Achter de schermen

Kurve werken we in verschillende teams. In het ontwikkelteam werken de developers. Zij weten hoe ze techniek slim kunnen inzetten in onze leermiddelen. Daardoor oefenen leerlingen automatisch op hun eigen niveau en kunnen docenten hun leerlingen efficiënt en doelgericht verder helpen.

Een mooi platform is echter niks waard zonder ijzersterke content. Onze contentmakers kennen het onderwijs als geen ander en weten hoe ze technologie voor zich kunnen laten werken. 

Verder is er een salesteam die zich bezighoudt met het helpen en adviseren van docenten. Marketing zorgt ervoor dat docenten ons weten te vinden en dat klanten op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Tot slot het team service en support. Als je ons belt krijg je – zonder keuzemenu! – direct iemand van deze afdeling aan de lijn en word je zo goed mogelijk geholpen.

Ben je nieuwsgierig naar wie er werken bij Kurve? Beweeg dan je muis over de foto’s.

Annelies
AnneliesHR- en financieel medewerker
Annelies brengt sfeer op kantoor en is recht voor z’n raap. Zij wordt blij van haar kinderen, Texel en chocola. Een foto op ons Facebook-kanaal? Dikke kans dat Annelies hem heeft gemaakt.
Bram
BramChief Executive Officer (CEO)
Alles eruit halen wat er in zit. Dat is Bram! Hij ontspant tijdens het hardlopen of als hij trompet speelt. En in het weekend tref je hem met zijn gezin in de bossen of op het strand.
Sanne
SanneProduct owner & UX researcher
Sanne houdt van overzicht en structuur. In het weekend staat ze met haar zangkwartet Mix & Match in het theater of leeft ze zich uit in Krav Maga, een zelfverdedigingssport.
Mamadou
MamadouSenior software engineer
Hij is een beetje eigenwijs, maar vooral betrokken. Mamadou praat niet graag over koetjes en kalfjes, maar wél over techniek.
Vera
VeraContent engineer
Haar ervaring voor de klas komt goed van pas bij haar werk voor Kurve. In haar vrije tijd waait ze uit met haar hond Lilo of staat ze in de keuken te bakken. Daar profiteren wij van mee!
Ralph
RalphMedewerker service & support
Wie hulp nodig heeft, klopt aan bij Ralph. Hij is altijd vrolijk. Heeft hij vrij, dan staat hij op de golfbaan, rijdt op zijn motor of staat bij wedstrijden langs de lijn om zijn kinderen aan te moedigen.
Kimberly
KimberlyMedewerker binnendienst
Van de binnendienst bij Kurve, naar buiten op de manege. Vind je Kimberly daar niet? Probeer het dan eens langs de Vinkeveense Plassen waar ze geniet van een wandeling met een podcast op haar oren.
Ruben
RubenInteraction designer
Gebruiksvriendelijkheid en strak ontwerp gaan altijd hand in hand bij wat Ruben maakt. Na werk klimt en bouldert hij graag met vrienden om af te sluiten met een biertje.
Marloes
MarloesEducatief hoofdredacteur
Wil je iets nieuws opzetten? Dan zit je goed bij Marloes; zij houdt wel van een uitdaging. Naast haar werk heeft zij het druk met haar drie schatjes, klarinet spelen of lekker buiten sporten.
Theo
TheoSenior software engineer
Nieuwe, slimme functies bedenken en maken vindt Theo het leukste wat er is. Hij is gek van de ruimte, quantum mechanica, AI en autonoom rijden. Theo is de oprichter van Kurve.
Wendy
WendyContent marketeer
Wendy kan haar creatieve ideeën goed kwijt in haar werk, maar ook als ze knutselt met haar kinderen. Voor Wendy’s Cakes & Candies bakt ze heerlijke taarten, koekjes en ander lekkers.
Rik
RikChief Operating Officer (COO)
Riks hart gaat sneller kloppen bij het oplossen van technische uitdagingen. En wanneer hij de snel veranderende wereld even achter zich laat, maakt hij graag een boswandeling met zijn mooie gezin of gaat hij met zijn vrienden op stap.
Manon
ManonTeamlead service & support
Manon is nieuwsgierig en leergierig en heeft een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Even lekker weg met haar gezin? Dan stapt ze het liefst op de boot en vaart naar plaatsen waar ze nog niet eerder is geweest.
Sander
SanderAdviseur VO
Meestal is Sander op een school om te begeleiden bij de inzet van onze leermiddelen. In zijn vrije tijd loopt hij hard of wandelt hij en luistert naar muziek die het beste past bij zijn bui, van opera tot metal.
Arja
ArjaAdviseur
Zoek je een goed advies? Dan moet je bij Arja zijn. Het beste abonnement voor jouw school, de mooiste plekken op aarde, een huis (ver)kopen of een goed restaurant? Arja weet het allemaal!
Minke
MinkeAdviseur VO
Niet ieder voor zich, maar sámen. Minke verbindt en helpt scholen en collega’s. Haar vakanties viert ze het liefste op het Griekse eiland Samos of dichter bij huis, op Texel.
Suraj
SurajSenior software developer
Suraj houdt van beweging! Wanneer hij niet aan het developen is bij Kurve, zie je hem crossfitten of basketballen. De rest van zijn tijd brengt hij het liefst door met zijn gezin.
Vera
VeraDidactisch expert
Vera doet er alles aan om haar doel te bereiken en dat doel is dat Numo de beste content bevat. In haar vrije tijd staat ze graag in de keuken terwijl ze meezingt met haar favoriete muziek.
Jap
JapChief Technology Officer (CTO)
Jap houdt van structuur en efficiëntie, en zet liters koffie om in software. Buiten werktijd drinkt hij liever een biertje.
Susanne
SusanneMedewerker service & support
Als iemand energie heeft, is het Susanne wel. Wat ze over heeft richt ze op haar tegenstanders op het rugbyveld.
Aurelia
AureliaSenior software developer
Aurelia heeft veel hobby’s en te weinig tijd. Haar creativiteit kan ze kwijt in haken en pottenbakken, haar moestuin én in software ontwikkelen bij Kurve. Ze is van alle markten thuis!
Andrea
AndreaAdviseur
Waar het gezellig is, is Andrea te vinden. Ze vertroetelt haar zoon en haar Vlaamse reuzen. Met sporten, kokkerellen en rijden in haar oldtimer vult zij haar vrije tijd.
Nico
NicoAdviseur nieuwe klanten
Als Nico terugkomt van een school, bruist hij van energie. Hij is apetrots op zijn twee jonge kinderen. De tijd die hij over heeft besteedt hij als bestuurslid aan een poppodium in Katwijk.
John
JohnSenior software engineer
Een systeem (bijvoorbeeld een lvs) met Numo koppelen is best ingewikkeld, maar John weet hoe dat moet. Wanneer zijn hoofd toe is aan ontspanning, rijdt hij in zijn elektrische bus de zon tegemoet.
Els
ElsContentspecialist Duits
Na jarenlang als docent Duits gewerkt te hebben, zit Els bij Kurve als Duits contentspecialist helemaal op haar plek. Zoek je haar buiten werktijd? Je vindt haar in de bossen op de Veluwe of thuis tussen haar uitgebreide schapenverzameling.
Isa
IsaContentspecialist Spaans en Frans
¡Hola! Dit is Isabel, onze reizende lerares. In vier verschillende landen heeft zij gestudeerd en Spaanse en Franse les gegeven. Wanneer ze vrij is, gaat Isabel graag naar een evenement over literatuur of speelt zij ukelele.
Jaap
JaapAdviseur VO
Of het nu gaat om een potje kaarten of een docent goed op weg helpen. Jaap gaat voor de overwinning!
Denise
DeniseMedewerker service & support
Denise wordt blij van een volle agenda met leuke afspraken. Ze danst graag en is heel gelukkig met haar zoon, dochter en man.
Roy
RoyMedewerker service & support
Met een grote lach op zijn gezicht neemt Roy de telefoon op bij Kurve. Vrolijk wordt hij ook van een zonnig strand, net als thuis met een dekentje op de bank. En dat laatste het liefst met zijn kattenvriendjes!
Jij?
Jij?
Bekijk onze vacatures en misschien is dit plekje binnenkort van jou!