Numo

Een medewerker van Kurve verbindt bamboe-stokken met elkaar.

Voor wie?

Numo is hét online leermiddel voor rekenen en talen in het vo, mbo, Pro en ISK.

Numo is een online leermiddel dat is bedacht door leerlingen en docenten. Zij hebben ons geïnspireerd, waardoor Numo is geworden wat het nu is: een adaptief oefenplatform dat motiveert en inzicht geeft in het leerproces.

Elke leerling of student volgt zijn eigen route in zijn eigen tempo; het programma werkt formatief. Wat digitaal en automatisch kan, leren leerlingen in Numo. Zo houd jij tijd over voor andere dingen, zoals individuele begeleiding. Numo maakt ruimte voor onderwijs!

Numo is een gebruiksvriendelijk leermiddel dat je inzicht en overzicht geeft. Op het docentendashboard zie je in één oogopslag hoe leerlingen ervoor staan. Het programma geeft meldingen met belangrijke informatie over de inzet en voortgang van leerlingen.

Hoe werkt Numo? Nadat je persoonlijke leerplannen hebt klaargezet, maken leerlingen per leerstofonderdeel een diagnostische (formatieve) sprongtoets. Daarna krijgen ze instructie, oefenstof en feedback op maat. In het docentendashboard zie je vervolgens wat de inzet van je leerlingen is, waar ze hulp bij nodig hebben en hoe zij vooruitgaan. In de leercurve kun je per jaar, kwartaal of maand de groei van je leerlingen bekijken. Dit biedt een mooie ingang voor een coachgesprek of een gesprek met ouders.

Oefenen in Numo motiveert!

Ook leerlingen zien op hun dashboard hoe ze groeien. Dat motiveert! Door met Numo te oefenen verdienen ze virtuele munten of Numo’s. Hoe meer ze oefenen, hoe meer muntjes ze verdienen. Daarmee kunnen ze leuke gadgets kopen waarmee ze Numo kunnen pimpen. Dat maakt oefenen extra leuk.

In Numo kunnen leerlingen oefenen met rekenen, Nederlands, Engels en Duits en er is een speciaal NT2-programma voor leerlingen met een andere moedertaal. Onze contentontwikkelaars werken hard aan nieuwe instructie- en oefenstof. Ook voor nieuwe programma’s voor Frans en Spaans.

Leerlingen oefenen rekenen en talen met Numo